det korte knald

Traditionen tro holdt Tivoli fyrværkeri festival. I år var det den 25-26 kl. 21:00 + 29-30 kl. 23:00. Jeg havde oprindelig besluttet mig for d. 25 og 26. Men i skrivende stund er der advarsler om at det er bedst at sikre taget og låse katten inde så den ikke blæser væk. Det udløser automatisk et udgangsforbud for mit vedkommende.

Jeg satte Fader i stævne og drog til hovedstaden d. 25/12-16, efterladende to julemadsproppede hvaler i aflåst sideleje på sofaerne, med tv’et tændt – bare for at de ikke skulle utrygge og nervøse imens jeg var væk. Den slags kan finde på de mærkeligste ting – alle mine forebyggende tiltrag tiltrods, var der alligevel vasket op da jeg kom hjem. Nogen mennesker er bare fuldstændig utilregnelige.

På forhånd havde vi tjekket vejrudsigten, vindretning, kort og beregnet at hjørnet ved Tietgensgade og Bernstoffsgade ville give de bedste vilkår.

Jeg kan godt lide at der kommer noget mere med, end bare lyset fra fyrværkeriet, så lys krydset gav gode muligheder for at få lys stregerne fra trafikken.

Det hele var overstået på 20 minutter. Så vi sjoskede over på hovedbane efter en bænk og kop kaffe. Byens travleste trafikcenter og kl. 22 er alle cafeer lukkede?? Hvad sker der for kapitalismen?

Vi opdagede at transithallen var pyntet med flag, så det skulle jo partut også fotograferes. Det medførte en masse fotosnak med forbipasserende.

Verden er godt nok fuld af sjove mennesker!

Hr. Fader drog nordpå igen. Men eftersom jeg for en gangs skyld var komme hjemmefra på ene hånd kunne jeg næsten ikke få mig selv til at køre hjem – lidt ligesom et barn der har fået lov til at være sent oppe og er ved at besvime af træthed, men nægter at gå i seng og ender med at sove under håndvasken på badeværelset – besluttede jeg at tusse en tur rundt om Rådhuspladsen. Det tog mig henad halvanden time. Man skal ikke underkende det tidsmæssige aspekt på “kort” fototur.

Fyrværkerifoto betyder stativ og fjernudløser! Man må ikke pille på kameraret under optagelsen, for så bliver billedet ryster.

f/9-11 alt efter omgivelsernes lys. Frame scenen fra starten, så du ikke skal justere brændvidden drastisk midt i det hele. Fokus sættes på uendelig. WB sættes til solskin hvis månen er fremme, ellers er AUTO ok. (Hvis du skyder på RAW kan det nemt ændres efterfølgende. Det er hvad jeg har gjort på disse billeder) Lukkeren sættes til BULP. Når du kan høre at raketten skydes af, trykker du udløseren ned og holder den nede indtil lyset er ovre. Man skal huske på, at hvis man holder knappen nede og tror at man så får det hele med – så er fuldstændig korrekt – og ens billede vil være en stor klump af hvid plamage. Alt lys bliver optaget, og derfor kan det være nødvendigt at stoppe optagelsen og starte igen hvis der er flere raketter der sendes afsted umiddelbart efter hinanden.

Glædelig jul og Godt nytår

/MFØ

 

 

liveudseendelse-fra-tivoli-kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s