hammershus – huset der giver dig hammeren

I gamle dage, der jo reelt ikke altid var så gode, kunne man relativt nemt komme ud på Hammershus, på Bornholm.

Nu har de bygget et nyt center. Det ligger fint, gravet ind i jorden. Det er moderne, dvs af beton, så man har den dårligst mulig akkustik, og formentlig ansat en ny køkkenchef, for pomfritterne er skiftet ud med rigtig mad, til helt almindelige turistattraktionspriser. 119 kr for en burger. Den er med terrængående “homies” lam, coleslaw samt infernalsk lydbillede, og så kommer der drikkevarer oven i.

Udstillingen er skiftet fra træmodel, plancher og genstande, til få plancher på væggen. Et par interaktivt skærme, der fortæller et par sætninger mere end det der står på væggene, og så noget digitalt billedoverlap, der viser hvor murerne står i dag, og hvad der var engang. Meget morderne, meget kedeligt. Helt gratis.

Normalt ville man så begive sig op på ruinen. Der er panoramavinduer, så man på forhånd er visuelt advaret.
Centeret er flyttet, så stien til ruinen minder lidt om et foto af den kinesiske mur, jeg engang så. Snoet og uendelig. Jeg opgav turen på forhånd, for jeg skulle formentlig hentes i helikopter halvvejs.

Jeg skal ikke kunne afvise, at der muligligvis findes en eller anden for form for service i en golfvogn, for jeg undersøgte det ikke. Jeg blev så mismodig ved synet, at jeg blot vendte om og trissede tilbage til bilen.

Men selve udsigten til ruinen, er spektakulær! Kombineret med, at handikapparkering er i nogenlunde ok afstand, så kan det tilsammen næsten retfærdiggøre et besøg.
Det vil så sige, at nu viser jeg dig, hvad det er du kan se af ruinen, så må du selv afgøre om det er dine anstrengelser værd.

Hammershus, Bornholm sep. 2020

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s