fra damp til diesel

Gammel i gårde-dag, kan man vel også kalde det.

Maribo Frilandsmuseum er hvert år vært ved et damptræf.

Jeg anede ikke det eksisterede, før min far ringede,  (i år sejler han på turbåden Anemonen, på Maribo søerne) og fortalte om de små dampchalupper der tøffede rundt på søen.

Jeg elsker dimser og ting der bevæger sig. Alt mekanisk, om det så er med håndsving, batterier eller i dette tilfælde dampkedel. Måske er det en konsekvensen af, at far forærede os lego technic i rå mængder, da jeg var 10-14 år, og min mor havde et 2 m. langt spisebord i stuen – som man godt måtte fylde op med alt sine “jeg bygger ting”-ting. Der fulgte ikke nogen instruktioner med kasserne. Det var “bare” byggematerialer, så jeg kunne/måtte selv finde på hvilken maskine jeg ville lave.

Desværre/heldigvis var det overhovedet ikke normalt at tage billeder af den slags i 80’erne, så der findes kun mine minder. De er til gengæld de bedste! Og dermed har begejstringen for alt der kan snurre rundt, holdt sig varm og levende lige siden – Tak til begge mine vidunderlige forældre.

Tilbage i Maribo tøffede jeg rundt i barnlig begejstring. Jeg aner intet om traktorer og kender heller forskellen på den ene og den anden dims. Men de snurre, piber, knirker, drejer og vender sig, og man kan se at maskineriet er passet, velholdt og holdt af.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s