konfimation

04-0020

04-0020

Dette er et af de første konfirmations billeder jeg blev spurgt om at tage.

Jeg var røvhamrende nervøs, for jeg havde INTET grej, der kunne klare kirken, så det var bare op med ISO’en, og håbe på det bedste. Ingen erfaring der matchende det pres jeg oplevede. Alle de gode portræt- og reportage fotografer taler om, at der skal være ‘noget på spil’, før det bliver et godt foto, og det skal jeg da lige love for at der var!

Derhjemme fik det et par ture igennem nogle filtrer, til at udjævne de værste korn,- og resultatet blev jeg sgu ærlig talt noget paf over. Personligt – er det et af de portrætter jeg er mest glad for.

At jeg personligt har det lidt stramt med konfirmation i al almindelighed, vedkommer ikke sagen.

“I Danmark blev konfirmationen indført af Christian 6. i 1736. Den før-reformatoriske dåb og modtagelsen af alterets sakramente genindført ved lov for alle, uanset rang. Det unge menneske skulle samtidig aflægge en tilfredsstillende kundskabsprøve for at kunne deltage i konfirmationen og dermed erhverve de borgerlige rettigheder, der var nødvendige for at kunne træde ud i livet eller “ind i de voksnes rækker”.

Hvis man ikke var konfirmeret, mistede man desuden retten til at indgå ægteskab, til at være fadder og til at vidne, og man kunne også blive straffet, hvis man ikke inden sit 19. år var blevet konfirmeret. Bestod man ikke overhøringen på grund af manglende evner, skulle præsten sætte ind med ekstraundervisning, men skyldtes årsagen modvillighed, var straffen fængsel. Skudsmålsbogen blev afskaffet ved lov i 1921, men uofficielt var den gradvist blevet afskaffet inden da. [2] Både kirken og kongen og droninngen var på det tidspunkt stærkt påvirket af pietismen, som fremhævede personlig omvendelse og bekendelse. Grundtvig fremhævede derimod konfirmationen som Guds bekræftelse af dåben.” –  http://da.wikipedia.org/wiki/Konfirmation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s